Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I ÅRHUS

AAR

Book et hotel og tag på en smuttur til Aarhus

Nyd et hotelophold i smilets by

Besøg Danmarks 2. største by Aarhus, indtag de fantastiske spisesteder, få nogle kulturelle oplevelser og gå på power shopping.


En by med stemning

Byen er en af de ældste i Danmark, men føles meget ung, på grund af de mange studerende, som præger byens billede og stemning.


Udvalgte hoteller i Århus

Seværdigheder & aktiviteter i Aarhus:

Kunst og historie

Aarhus byder på mange topklasse seværdigheder, hvor et af de vigtigste nok er ARoS, Aarhus Kunstmuseum. Museet, der med Olafur Eliassons ikoniske værk 'Your Rainbow Panorama' på toppen af bygningen, og en samling på 9000 værker fra den danske guldalder over den danske modernisme og til international nutidskunst, gør museet førende indenfor kunst i Aarhus. Et andet ikonisk værk på museet er Boy, en 4½ meter høj og meget livagtig skulptur, skabt af Ron Muecks i 1999 og erhvervet til museet i 2001.


Momu - Moesgaard Museum er med sin enestående arkitektur, udstillinger og fantastiske beliggenhed en kulturhistorisk museumsoplevelse af international klasse. Her kommer man på besøg i fortiden, når man, ved en nytænkende formidling, bevæger sig fra oldtiden og ind i vikingetiden. På turen op ad evolutionstrappen, som er en central del af museets arkitektur, møder man meget livagtige rekonstruktioner af vores forfædre med hele 7 menneskearter, hvor den ældste er over 3 millioner år gammel.


En anden seværdighed, som bestemt er et besøg værd, er Den Gamle by i Aarhus.


Et levende oplevelsesmuseum, hvor man møder mennesker, der skal forestille at leve i slutningen af 1800-tallet. På tidsrejsen bevæger man sig frem til 1927, hvor livet er blevet mere moderne med diverse hjælpemidler og herfra bliver man taget videre til en hel bydel med gader, lejligheder, baggårde og værksteder fra 1970'erne.


For børn og barnlige sjæle

Forlystelsesparken Tivoli Friheden er beliggende i smukke omgivelser ved Marselisborg skov og i gåafstand til Aarhus centrum. Her finder man mere end 40 forlystelser, hvor der vil være noget for både store og små. Parken har åbent i sommermånederne, men også i efterårsferien med Haloween tema og omkring jul med Frihedens magiske juleoplevelser.


Med en størrelse på 4200 kvm er 'Rush' Jyllands største og nok også vildeste trampolinpark. Her er der trampoliner på gulve og vægge. Og de sammenhængende trampoliner kan bruges til sjove events både for børn, familier og firmaer, og uanset niveau, så kan det blive en sjov oplevelse for alle.


Tips til dit hotelophold i Aarhus

Shop amok

Med en kåring, som Nordens bedste shopping by, ja så vil der virkelig være noget for enhver smag i Aarhus, og det lige meget, om det er de sidste nye trends, design, antikviteter eller vintage, man er på jagt efter. I det historiske latinerkvarter finder man, i de hyggelige brostensbelagte gader, små special butikker med brugskunst og designbutikker fra flere af de store designere.


Også i den fine gamle Vestergade, som kan dateres helt tilbage til 1700-tallet, vil de smukke, velholdte facader danne ramme om små og unikke specialbutikker.


Er man ude efter HighStreet butikker, så vil det være Strøget, man skal søge imod. Og her midt på Strøget ligger også Aarhus´ ældste stormagasin Salling, hvor der vil være et stort udvalg for hele familien. Det andet stormagasin Magasin, hvor man kan finde alle de kendte danske og internationale brands, ligger tæt på Latinerkvarteret.


Et andet hipt område er Frederiksbjergkvarteret, som også er fyldt med små butikker og det indendørs shoppingcenter Bruuns Galleri.


Ud at spise i Aarhus

Frederiksbjergkvarteret bliver populært kaldt for Aarhus´ spisekammer. Her finder man delikatesseforretninger og både nye og allerede veletablerede restauranter. Her ligger de klassiske værtshuse, caféer og hippe cocktailbarer også side om side. Og to gange om ugen vil man også kunne besøge et madmarked.


Ønsker man at spise under mere uformelle rammer, så skal man prøve de to steder Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market, hvor man kan slå sig ned, sammen med de lokale, og nyde et let måltid mad.


Aarhus er en by med et meget højt gastronomisk niveau. Her er flere restauranter med Michelin stjerne, hvor man vil kunne nyde det franske og det nye nordiske køkken og altså opleve både, klassiske, moderne og ekperimenterende retter.


Transport


Aarhus er en by, som er meget nem at komme til og omkring i. Både til fods, på cykel, med bus eller hvis man skulle komme til byen i bil.


Med et AarhusCard vil man have 20 museer og attraktioner inkluderet, samt gratis bustransport i Aarhus og regionen, hvilket betyder, at man også kan komme gratis med en bus fra lufthavnene i Billund eller Aarhus.


Som i de fleste danske byer, så er Aarhus cykelvenlig og lægger op til at blive udforsket på cykel.


Medbringer man ikke sin egen, så vil man gratis kunne benytte sig af en af de populære bycykler, som er tilgængelige i perioden fra 1. april til 30. oktober.


Skal det være mere bekvemt, eller en cykel af en lidt højere kvalitet, så er det selvfølgelig også muligt at leje en cykel.


Og vil man gerne have en guide med på cykelturen, så vil der være forskellige muligheder for dette.


Heriblandt 'The Must See Tour', som tager én forbi byens kulturelle og arkitektoniske højdepunkter, som det ikoniske Isbjerget, placeret ved havneindløbet, og som er noget af det første man ser, når man ankommer med færge til Aarhus havn.


På turen 'Havnen og Aarhus Ø' vil man på en havnerundfart på cykel kunne opleve den nye bydel Aarhus Ø og komme forbi alle de arkitektoniske perler, som er beliggende i netop denne bydel ved havnen.


Eller 'The Urban Tour' som viser guidens egne favoritsteder, som inspirerende, kreative og anderledes virksomheder, sjove baggårde, som man ellers ikke finder frem til, og gamle varehuse.