Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I BARCELONA

BAR

Barcelona

Barcelona er en storby, der er oplagt både til en weekendtur, eller til en længere ferie. Byens placering, ved Spaniens østkyst helt ud til Middelhavet, gør den til et populært rejsemål, da man her får storbyferie, kombineret med strand, i gåafstand fra centrum.


Bo helt centralt i Ciutat Vella, Barcelonas gamle by, hvor du har bylivet, med de mange restauranter og barer, lige uden for døren samt Barcelonas kendte gågade, Ramblaen.


I den gamle bydel findes flere forskelligartede kvarterer, som det gotiske kvarter Barri Gotic og El Raval, på hver sin side af Ramblaen.


Vil du bo tæt stranden, skal du vælge et hotel i Barceloneta, hvor du også finder rigtig gode fisk- og skaldyrs restauranter.


I Barcelona er der et rigtig stort udvalg af hoteller, hostels og lejligheder, så her kan du uden tvivl finde den helt rigtige overnatningsmulighed til netop dine ønsker og budget.


Hotelovernatning i Barcelona

Hoteltilbud i Ciutat Vella

Hoteltilbud i El Barri Gotic

Hoteltilbud i El Raval

Hoteltilbud i La Barceloneta

Tips til dit hotelophold i Barcelona

Seværdigheder og oplevelser i Barcelona – fodbold, kunst og kultur

Byens lokale fodboldhold FC Barcelona er verdenskendt, og er også en stor del af byens identitet. Det er en oplevelse at besøge det imponerende stadion Camp Nou, uanset om man er entusiastisk fodboldfan eller ej. Ser man en af hjemmeholdets kampe, på en af de mange barer i Barcelona, vil man heller ikke kunne undgå, at blive grebet af stemningen.


Barcelonas imponerende bygningsværk, kirken Sagrada Família, som Antoni Gaudi startede byggeriet af i 1882, skal opleves. Kirken, som i dag er under stadig opbygning, er naturligvis optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Man kan beundre kirken udefra, gå en tur rundt om værket, og studere de mange tårne og detaljer. Det er også muligt at købe adgang eller en rundvisning i Sagrada Família, og se kirken indefra på tættere hold.


Parc Güell, som er en 20 hektar stor offentlig park, er en af Barcelonas mest populære attraktioner. Oprindeligt et udviklingsprojekt af Eusebi Güell, og primært designet af Antoni Gaudí. Parken huser fantastiske stenkonstruktioner, kunstværker med mosaikker og en terrasse med fantastisk udsigt over Barcelona.


I det kunstneriske og trendy kvarter El Born, ligger Picasso museet med mere end 3.500 værker. Museet er udover en kunstnerisk oplevelse, også en arkitektonisk seværdighed, da museet er spredt ud over fem gotiske palæer fra det 13. og 14. århundrede.


Besøg Montjuïc, som er en bydel placeret på en stor bakke/bjerg med udsigt over Barcelona. Her ligger det magiske Springvand Fint Magica, som om aftenen udspiller et kreativt koreograferet show med lys og musik. Showet er gratis at opleve, da det ligger på den offentlige plads, Plaza de Espanya. Vil man længere op på Montjuïc kan man tage en 750 meter lang svævebanetur op til en fantastisk udsigt over byen og havnen. På turen stoppes der også ved den smukke park, Parc de Montjuïc, og ved borgen på toppen, Castell de Montjuïc, hvorfra udsigten kan nydes.


Er du på en længere ferie i Barcelona, kan det anbefales, at tage en dagtur op til det smukke bjerg Montserrat. Turen dertil i bil, tog eller bus er en oplevelse i sig selv. Montserrat ligger ca. 50 km. fra Barcelona. Ved Montserrat er der utallige skiltede vandrestier, klatreruter og en fantastisk udsigt over Barcelona og omegn. Midt på bjerget ligger klosteret Santa Maria de Montserrat, der også huser et museum med catalansk kunst og malerier af bl.a. Monet, Degas samt Dali og Picasso.


Lidt syd for Barcelona ligger byen Sitges, der er kendt som mødested for homoseksuelle, sit festlige natteliv samt for sit farverige karneval. Byen tiltrækker dog alle typer feriegæster, da man her finder 17 skønne strande og en smuk strandpromenade. Byen er også et yndet weekend og feriemål for de lokale indbyggere i Barcelona.


Kulinariske oplevelser i Barcelona – (ikke kun) Tapas & Cava

Tapasbarer er der mange af i Barcelona, og de findes både i form af finere restauranter som Michelin restauranten elBulli, spisesteder i mellemklassen som restaurant-kæden Taller de Tapas samt mange billige tapasbarer.


Besøg La Champagneria (Can Paixano, La Xampanyeria), som er en lille, autentisk tapasbar, hvor skinker hænger fra loftet, og som besøges af en skøn blanding af lokale og turister. Her betaler du ikke overpris, men til gengæld skal du være indstillet på at stå tæt, da det lille sted, der serverer tapas og cava skænket til kanten, altid er velbesøgt.


Gode fisk- og skaldyrsrestauranter er også udbredt i Barcelona, uanset hvilken bydel du befinder dig i. Udover catalansk mad, finder man i Barcelona desuden restauranter med god mad fra de fleste verdenshjørner.


La Bouqueria er Ramblaens torvehal med et hav af spændende madvarer, herunder et kæmpe udvalg af oste, lufttørret Serrano-skinke og meget mere. Selvom du ikke har har plads i kufferten eller på hotelværelset, er det er besøg værd, at kigge indenfor hos La Bouqueria.


Barcelona med børn

Barcelona kan sagtens besøges med børn, da I altid kan søge mod stranden eller til en grøn park, hvis det pulserende liv i centrum bliver for meget.


Af særlige aktiviteter for børn kan fremhæves, bjerget Tibidabo, hævet over Gracía, med en lille forlystelsespark med klassisk pariserhjul og rutsjebaner samt en spektakulær udsigt. Besøg også Barcelona Akvarium, Barcelona Zoo og afslut en af feriedagene, med at tage hele familien på aftentur til springvandet i Montjuïc.


For familier med børn, eller hvis man ønsker at bo roligere, med mere luft omkring sig, er kvarteret Gràcia en oplagt mulighed. Gràcia er en pæn bydel med grønne torve og små parker. Her er gode metroforbindelser, men man kan også sagtens gå via den store boulevard Passeig de Gracia ind til centrum på Plaza Catalunya, hvor der på vejen vil være mange butikker, restauranter og cafeer. I Gràcia ligger også den bemærkelsesværdige Antoni Gaudi park, Parc Güell.


Shopping i Barcelona

Langs Ramblaen finder man de dyre mærkevare butikker, internationale butikker samt de spanske kædebutikker som Zara og Mango. Går man ned ad sidegaderne, er der også mange små og finurlige butikker at gå på opdagelse i.


I nærheden af centrum og Ramblaen er der et utal af shopping muligheder, eksempelvis langs boulevarden Passeig de Gràcia samt på Plaza Catalunya, hvor man, blandt andet, finder det store indkøbscenter El Corte Inglés.


Er man mere til de små selvstændige butikker og retro-shopping, skal man tage til kvarteret Raval, der er præget af etnisk diversitet, også i det spændende butiksudvalg. Her finder man vintage butikker, gotisk-inspirerede design butikker, shops med gamle bøger og vinyl plader samt hyggelige barer og cafeer.