Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I LONDON

LON

London

Storbritaniens hovedstad London er en storby, som er nem at komme til. Og det kræver ikke nødvendigvis den store planlægning, for byen er et mekka af oplevelser, som står i kø for at blive udforsket.


London er en storby, hvor man sagtens kan få noget ud af blot et par dages ophold.


Uanset om man kommer for at opleve en musical i teaterområdet omkring Leicester Square, shoppe på Oxford Street, se en fodboldkamp eller gå på marked i Notting Hill, er der noget for enhver smag. Oplev også nogle af Londons mange seværdigheder eksempelvis Big Ben, Westminster Abbey eller Buckingham Palace i området omkring Westminster eller vær kulturel på et af museerne i området ved Kensington.


Hotelovernatning i London

Hoteltilbud i nærheden af Leicester Square

Hoteltilbud i nærheden af Oxford Street

Tips til dit hotelophold i London

Seværdigheder

Besøger man London om sommeren vil der, fra midt/slut juli og frem til slut september, være mulighed for at besøge Buckingham Palace og opleve nogle af de mere private gemakker. Det er en god ide at bestille billetter på forhånd, så får man nemlig muligheden for at springe køen over, og få et fast tidspunkt for rundvisningen.


London Eye, det enorme pariserhjul, der er placeret på kanten af Themsen ved Southbank, giver fra toppen et imponerende view udover Londons 32 bydele. Samme antal kabiner er der på det 132 meter høje hjul, nemlig en for hver bydel, og en tur rundt med hjulet tager ca. ½ time.


En anden seværdighed, hvor man også kan opleve en fantastisk udsigt, er fra kuplen på St. Pauls Cathedral, som er Nordeuropas største kirke. Af brede trapper kan man komme op i den første del af kuplen, som kan nydes indenfra. Og er man godt gående, er det værd at bruge kræfter på at arbejde sig op ad den 111 meter høje, meget smalle og ofte fritstående trappe. Det er dog besværet værd, for der venter én en fantastisk udsigt udover hele London.


Tower of London er et fæstningsanlæg beliggende i East London ved bredden af Themsen og lige ved den imponerende bro Tower Bridge. Opførelsen af Tower of London påbegyndte i 1078, og det menes, at fæstningen er en af Europas bedst bevarede. Tower of London har igennem tiderne været kongeligt residens, men nok mere kendt som tidligere tiders fængsel og for henrettelser og tortur.


Londons skønneste åndehul er Hyde Park. En 2,5 km2 stor park placeret centralt i London, og opdelt af søen The Serpentine. Parken bliver brugt til afslapning fra storbyens hektiske liv, til diverse sportsaktiviteter og koncerter. Det er også ved Hyde Park, at man finder det kongelige Slot Kensington Palace, som er Prins William og Prinsesse Cathrine´s bopæl i London.


Shopping, Spisesteder & Oplevelser

Skal der shoppes igennem, så er London et oplagt valg. Her findes et stort udvalg af stormagasiner som John Lewis, Primark og de mere eksklusive Selfridges og Harrods. Men også langs den ca. 2 km lange gade Oxford Street findes et utal af Highstreet- og special butikker. Også Regent Street, som støder op til Oxford Street, er pakket med diverse kendte mærkebutikker. Af de lidt mere eksklusive designermærker, så ligger flere af deres butikker i området Mayfair, som er beliggende lige bag Oxford Street.


Er man mere til vintage, secondhand og det mere finurlige, så må man ikke snyde sig selv for markedet på Portobello Road, som er beliggende i området Notting Hill. Her finder man en hel gade fyldt med stande, som har det mest utrolige til salg.


Vil man gerne opleve en musical, under sit ophold i London, så ligger mange af byens teatre i området omkring Leicester Square og Piccadilly. Til mange musicals er det muligt at købe billetter med kort varsel og ofte til en rabatteret pris.


Mange madkulturer mødes i London, og her vil man kunne finde noget for enhver smag og pris. Og man må heller ikke glemme, at man også spiser rigtig godt, og til fornuftige priser, på de mange pubber rundt om i Londons gader, som ofte er undervurderede spisesteder.


Områder

London består af 32 bydele, og har ikke et decideret centrum, men af mange betegnes området omkring SoHo, Covent Garden, Trafalgar Square, St. James og Mayfair dog som centrum.


Lidt syd for Trafalgar Square ligger bydelen Westminster, hvor man finder Buckingham Palace, Westminster Abbey og Palace of Westminster.


Nord for Hyde Park ligger Paddington og Notting Hill. Udover at være kendt for filmen af samme navn, samt markedet i Portobello Road, så findes der også mange gode spisesteder i området.


Mod syd, og på den anden side af Themsen, ligger South Bank, hvor London Eye også er placeret og længere mod øst London Bridge, hvor man finder Tower of London.


Transport

Det er nemt at komme ind til London fra de 3 mest benyttede lufthavne, Heathrow, Gatwick og Stansted. Fra Heathrow kører tog-linien 'Heathrow Express', som stopper ved Paddington Train Station.


Fra Gatwick kører toget 'Gatwick Express' til Victoria Station og fra lufthavnen Stansted kører 'Stansted Express' til Liverpool station. Og alle med rimelig regelmæssige afgange.


Der findes mere end 700 busruter i London, og de røde dobbeltdækkerbusser er en billig og behagelig måde at se London på. Den hurtigste og letteste er dog nok metroen, som har 11 linier og forbinder det indre og ydre London. Derudover kan man komme rundt med de ikoniske sorte taxier eller hoppe på en bycykel, hvis man har mod på at bevæge sig ud i storbyens trafik, som jo kører i modsat side i forhold til de danske gader og veje, og der er ikke mange steder, hvor man støder på en cykelsti.