Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I NEW YORK

NYC

New York

I New York vil der være mulighed for at finde hoteller i alle prisklasser, fra de billige budget hoteller til de luksuriøse 5-stjernede hoteller.


New York, eller ' The Big Apple', er byen der aldrig sover, her er der mulighed for at blive underholdt eller nyde et måltid mad på alle tider af døgnet.


Byen går i blodet på de fleste, og det er ikke mange, der tager derfra, uden at være berørte af det, de har set og oplevet.


Find et hotel i et af de mange populære områder, som Central Park, Theater District, Chelsea, Soho, Greenwich Village, Meatpacking District, Tribeca eller Finansiel District.


Udvalgte hoteller i New York

Tips til dit ophold i New York

Seværdigheder

New Yorks vel nok mest ikoniske monument er Frihedsgudinden, som står rank og byder velkommen i New Yorks havn.


Fra færgeterminalen ved Battery Park på Lower Manhattan afgår der flere forskellige guidede ture, som enten tager en på tur rundt i havnen og forbi Frihedsgudinden, eller en tur, hvor man også gør stop og kommer af på både Ellis Island og Liberty Island, hvor Frihedsgudinden er placeret.


Man kan også vælge at tage en af de gratis færger, som døgnet rundt, sejler mellem Manhattan og Staten Island. Turen tager ca. 25 min. og man kommer rimelig tæt på Frihedsgudinden. Det er iøvrigt bare med at få de gode travesko på, for New York er fantastisk at opleve til fods.


Er man til kunst, så er det et must at besøge både det arkitektoniske mesterværk Guggenheim Museet og også MoMA – Museum of Modern Art, som blev grundlagt i 1929 og hvis mål er, at være det førende museum for moderne kunst i verden.


Fra toppen af den 381 meter høje Empire State Building, finder man det bedste udsigtspunkt i New York. Herfra vil der være den mest magiske panoramaudsigt over New York, og oplevelsen er enestående både i dagslys og aftenmørke.


Times Square er for mange nok symbolet på New York, området hvor alle bygninger er klistret til med storskærme, lysshow og neonskilte. Det er også her, hvor newyorkere og turister samles Nytårsaften, for at overvære nedtællingen til det nye år, og se den berømte Waterford krystalkugle blive sænket.


Tag også turen til fods over Brooklyn Bridge og oplev det trendy Brooklyn, hvor der er mere plads og luft og hvor det hele, ikke nødvendigvis, skal gå helt så hurtigt. Det hippe område Williamsburg er stedet, hvor de nye trends indenfor musik, kunst og mode opstår. Her finder man en stor kreativitet, idet området tiltrækker mange kunstnere, iværksættere og studerende.


Et af de mere følelsesladet steder i New York er 9/11 Memorial & Museum (Ground Zero), som er beliggende på Lower Manhattan, hvor World Trade Center lå indtil angrebet d. 11. september 2001. Mindeparken består af 2 memorial pools, placeret hvor de to tårne stod. På kanten af bassinerne er navnene på de personer, der mistede livet i forbindelse med angrebet, indgraveret og fra siderne fosser vandet ned i bassinerne i en uendelighed. Et meget fint og sobert mindesmærke.


I museet finder man elementer fundet på stedet efter angrebet, videoer, følelsesladede fortællinger og vidneberetninger. Ved siden af mindeparken er et nyt tårn opført. Det 541 meter høje tårn har fået navnet Freedom Tower og huser det nye One World Trade Center.


Shopping i New York

Der findes oceaner af shopping muligheder i New York. Lige fra Vintage butikkerne, til HighStreet mærkernes FlagShip Stores og de dyre designer mærker, som alle har en butik i The Big Apple.


Især på 5th Avenue, eller lige omkring, ligger mange af de luksuriøse stormagasiner og de helt store designermærker.


Har man energi til den helt store shoppetur, arrangeres der busture fra Port Authority Bus Terminal til de nærliggende outlets, hvor Woodbury Premium Outlet nok er det mest kendte. Outlettet er beliggende 1 times kørsel nord for New York og har 220 butikker indenfor alle genrer.


Spisesteder

Mulighederne er uendelige, når man skal finde et spisested i New York. Der findes restauranter i alle prisklasser og indenfor alle typer. Det er derfor en god ide at finde et område, som man ønsker at udforske, og så søge på, hvad der er af muligheder i lige præcis det område.


Der findes også en del madmarkeder i New York, hvor Chelsea Market i Meatpacking District måske er et af de mest omtalte.


Åndehuler i den hektiske storby

Central Park er et af de mest kendte åndehuller i verden med 25 millioner besøgende om året. I denne kæmpestore park er der mulighed for at søge væk fra Manhattans hektiske liv. Nyde lidt solbadning på et af de store græsarealer, eller måske være aktiv med en løbetur, cykeltur eller en runde på rulleskøjter. Om vinteren er her også skøjtebane. Og slut så eventuelt af med en frokost på Restaurant Boathouse, som ligger ved en sø inde i parken.


Giv også jer selv en helt speciel oplevelse og tag en tur forbi High Line Park. En nedlagt højbane, som tidligere blev brugt til at fragte kød til Meatpacking District, og som nu er omdannet til en meget alternativ og spændende park. En arkitektonisk perle, charmerende udført og med både træer, planter og græs.


Af andre parker kan nævnes Brooklyn Bridge Park, som er en del af havnefronten ved Brooklyn Bridge, Battery Park på Lower Manhattan, hvorfra turbådene sejler og Bryant Park på Midtown Manhattan. Parken ligger lige bag ved New Your Public Library (New Yorks offentlige bibliotek), og er en smuk og fredelig oase tæt på Midtown Manhattans støj og travlhed.


Distrikter / Bydele

New York City består af 5 distrikter (Boroughs): Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island. Af de 5 distrikter er det Brooklyn og i særdeleshed Manhattan, der løber med størstedelen af al opmærksomhed og omtale.


I Queens ligger New Yorks to lufthavne, La Guardia og JFK Airport. Bronx er hjemsted for det kendte baseballhold New York Yankees. Og Staten Island er det tyndest befolkede distrikt af de 5, og det er hertil at den gratis færge, som passerer forbi Frihedsgudinden, sejler til.