Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I ODENSE

ODE

Tag på hotelophold i Odense

Nyd en hotelovernatning i den eventyrlige by Odense

Odense er Danmarks 3. største by, og Fyns 'grønne hovedstad'. Her er der mange og skønt beliggende hoteller at vælge imellem.


Gå i H.C. Andersens fodspor

Odense er H.C. Andersens fødeby, og det præger bybilledet. Blandt andet ved eventyrskulpturerne, udført af forskellige kunstnere.


Udvalgte hoteller i Odense

Seværdigheder og aktiviteter i Odense

Besøg H.C. Andersen attraktioner

Eventyrdigteren H.C. Andersens formodede fødested er beliggende i den gamle bydel i Odense. H.C. Andersens Hus er i dag museum og hovedattraktionen, af de seværdigheder, som omhandler digterens liv og virke. Her vil være udstillinger, som viser H.C. Andersens kreative evner gennem han værker, tegninger og klip. Man vil også få et indblik i, hvordan digteren var som menneske med hans karakteristiske fremtoning og sind. Som en fillial til H.C. Anderserns Hus ligger barndomhjemmet i kort afstand derfra. Her kan man se huset, hvor digteren tilbragte noget af sin barndom i en af de 3 små lejligheder, som kan besøges, og hvor der vil være en mindre udstilling i stuerne. En mindeplade på facaden af en ejendom i Paaskestræde bevidner, at her lå fattigskolen og her gik H.C. Andersen i skole.


Overalt i den indre by vil man møde skulpturer, udført af forskellige kunstnere og inspireret af H.C. Andersens eventyr. Med et kort i hånden vil man kunne begive sig igennem parker, gader og stræder og opleve et eventyr ved hver skulptur. I H.C. Andersen Haven, eller også kaldet Eventyrhaven, er en statue af H.C. Andersen placeret, og i åen vil man kunne se Erik Heides skulptur Papirbåden fra 1985.


Børnekulturhuset Fyrtøjet er stedet, hvor børn igennem leg, fortælling, billedkunst og teater kan bevæge sig rundt i H.C. Andersens eventyr. Her er der plads til leg, fordybelse og samvær for hele familien.


Udover H.C. Andersen

Odense har meget andet at byde på end H.C. Andersen. Det er en by med mange grønne oaser i form af parker og rekreative områder. Ved det fantastiske Odense Slot ligger Kongens Have. Den smukke, gamle barokhave blev anlagt i 1720' erne, og dele af den helt gamle have kan stadig ses. Haven bliver, primært henover sommeren, benyttet til kulturelle arrangementer under åben himmel.


Besøg også de kæmpestore, og meget charmerende, søkøer i Odense Zoo. Lad de røde pandaer kravle henover dit hoved, oplev chimpanserne svinge sig i højderne, mærk giraffens bløde mule, nyd synet af de facinerende løver og sibiriske tigre og lyt til pingvinernes kaldelyde. Odense Zoo er igennem flere år blevet kåret til Europas bedste Zoo i kategorien op til 500.000 besøgende. Så nyd en dag med hele familien og oplev nogle store og også lidt eventyrlige øjeblikke, som både indeholder viden, leg og læring.


Er man til kunst, design og kultur, så er der også rig mulighed for det i Odense. På Kunstgalleriet kan man opleve moderne og international kunst. I kunstbygningen Filosoffen byder de indenfor til kreativt samvær. Filosoffen er ikke et museum, men et mødested for billedkunst og industrielt design.


Engang var det en klædefabrik ejet af familien Brandt. I dag er Brandts Klædefabrik et kvarter i Odense, bestående af Brandts Passage, hvor man finder caféer og eksklusiv shopping, samt Brandts-Museum for Kunst og Visuel Kultur, hvor man kan opleve en permanent samling af dansk kunst fra de sidste 250 år og derudover også 10 skiftende udstillinger henover året.


Det vil også være i kvarteret Brandts Klædefabrik, at man finder Tidens Samling, et kulturhistorisk museum for klæder, form og bolig fra år 1900 til 1980'erne. Her vil man, i den permanente udstilling, kunne finde tidstypiske stuer med originalt interiør og hverdagsting, hvor man er velkommen til at sætte sig i møblerne, åbne skufferne, sætte en plade på grammofonen og læse i bøgerne. En sjov oplevelse for hele familien, som vækker minder hos de voksne og giver børn indblik i tidligere generationers dagligdag.


Odense Havn var engang en travl industrihavn. I dag er havnen under forvandling og på vej til at blive et nyt spændende område med et spirende kulturliv, aktiviteter og oplevelser. Mange af de eksisterende typiske havnebygninger er bevaret og er derfor med til at sætte deres præg på stemningen i området.


Odense Havn indbyder også til en dukkert i det nye havnebad. Her er der både omklædningsfaciliteter, sauna og et delvist opvarmet bassin. Og med gratis entré og kun 2 lukkedage om året, så er det med til at give liv til havnen.


Er der behov for en aktivitet, som kræver lidt mere energi, så besøg JumpingFun. En trampolin park lidt udover det sædvanlige. Her er 2000m2 med oplevelser for hele familien, hvor trampolinerne er placeret både vandrette og på skrå, og hvor der også vil være skumgrave, jumptårn, parkour, dodgeball og meget mere.


Tips til dit hotelophold i Odense

Shopping og ud at spise

I centrum af Odense ligger de to gågader Kongensgade og Vestergade, som danner rammen om de fleste butikker i Odense. Her vil man kunne finde alt indenfor mode, design og interiør m.m.


Det er også her, i hjertet af Odense, at man finder Latinerkvarteret, hvor bl.a. Brandts Passage med livsstilsbutikker caféer og restauranter er beliggende. Et bilfrit område, med et sprudlende byliv, uden kædebutikker, men derimod mere high-end specialbutikker.


To gange om ugen, onsdag og lørdag, er der torvedag i den gamle bydel. Det finder sted på Sortebrødre Torv og her vil der være mulighed for at købe frisk frugt, grønt, nyfanget fisk og friskrøget rygeost.


Mange af restauranterne i Odense gør en dyd ud af at benytte sig af de lokale friske råvarer, af høj kvalitet, som findes lige ved hånden, for det er ikke uden grund, at Fyn kaldes for hele Danmarks have. Og hvad restauranter angår, så har Odense stort set det hele, som et tagselvbord af gode spisesteder, og det om man bare lige har brug for et hurtigt måltid mellem oplevelserne rundt i byen, er til en af byens mange eksotiske restauranter eller man er klar til den helt store gastronomiske madoplevelse på en af byens gourmetrestauranter. Måske har man også lyst til at afprøve en af de fynske egnsretter, og nyde et stykke æggekage med flæsk til frokost, en luftig brunsviger til kaffen og æbleflæsk til aften.


Transport

Med sin beliggenhed midt på Fyn er Odense meget nem at komme til, og det er det samme, om man vælger at køre dertil i bil eller med tog, så tager det ca. 1½ time både fra Aarhus og fra københavn.


Og når man er i Odense, så er byen ikke større, end at det meste vil kunne nås til fods.


Derudover kører der selvfølgelig bybusser, og så har Odense også gratis city-busser. De kører i en ring i Odense centrum, med et interval på 10 minutter, og er let genkendelige med deres pink farve og H.C. Andersen dekorationer.


Odense er også en rigtig cykelby, let at komme omkring i, gode cykel parkeringsforhold og opstillede cykelpumper rundt om i bybilledet, så cykelturen bliver en fornøjelse, og en god måde at opleve Odense på.


Har man ikke sin egen cykel med, så kan man låne en bycykel gratis i 24 timer. Det kræver blot en mobiltelefon og en SMS, så låses cyklen op og er klar til brug. Man har mulighed for at låne to cykler på et mobilnummer. Bycyklen kan afleveres tilbage i hvilken som helst bycykelstation i byen.