Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I PARIS

PAR

Paris

Paris er en af verdens mest besøgte storbyer, og ikke uden grund, for her findes et utal af betydningsfulde seværdigheder. Paris er storbyen, man aldrig bliver færdig med, og altid vil have lyst til at komme tilbage til igen og igen.


Er man i Paris for første gang vil byens vartegn Eiffeltårnet, nok være noget af det første, som man vil opsøge. Ikke så langt derfra kan man nyde en tur op ad den smukke boulevard Champs Elysees, for at ende ved det markante monument Triumfbuen.


Af charmerende områder, som det er værd at udforske, kan nævnes Latinerkvarteret og Marais Kvarteret – det Jødiske Kvarter i Paris.


Helt ude i 18. arrondissement ligger Moulin Rouge, Montmartre og hævet op over det hele Basilikaen Sacre Cæur, et område, der bestemt er et must under et besøg til Paris.


Udvalgte hoteller i Paris

Tips til dit ophold i Paris

Seværdigheder

Eiffeltårnet er nok det største vartegn i Paris, og det de fleste ser for sig, når de tænker på Paris. Tårnet blev opført i 1889 i forbindelse med Verdensudstillingen i Paris. Det var, som udgangspunkt, kun meningen, at konstruktionen skulle stå i 20 år, men det blev der jo heldigvis lavet om på. Eiffeltårnet var med sine 321 meter, på daværende tidspunkt, verdens højeste bygning, og tårnet besøges årligt af mellem 6 og 7 millioner mennesker.


Det museum, der anses for at være verdens største, er også beliggende i Paris. Det drejer sig selvfølgelig om Louvre, et 60.000 kvadratmeter stort museum, som rummer tæt ved 35.000 genstande, og hvor den genstand, som de fleste besøgende nok, ved første besøg, kommer for at opleve, er billedet af Mona Lisa.


Er man til moderne kunst og arkitektur,, så må man ikke snyde sig selv for et besøg i Pompidou Centeret. Museet er et af de vigtigste i verden indenfor moderne kunst, og selve bygningen, som huser museet, er et kunstværk i sig selv.


Hovedkirken i Paris er Katedralen Notre Dame, som er en af byens ældste bygninger, og et af de fineste eksempler på gotisk fransk arkitektur. Opførelsen af kirken blev påbegyndt i 1163 og afsluttet i 1345. Og efterfølgende har der været flere omfattende restaureringer af katedralen. Det er muligt at komme op i tårnet på Notre Dame, men det anbefales dog kun, hvis man er i god form, eftersom der er 387 trin til toppen.


Det meget markante monument Triumfbuen tårner sig op for enden af den brede og smukke boulevard Champs Elysees. Også her er det muligt at komme op i monumentet, og nyde en flot udsigt udover Paris. Triumfbuen blev besluttet opført af Napoleon i 1806, som en hyldest til den franske hær, og stod færdig i 1836.


Det er altid en speciel oplevelse at se en by fra vandsiden. I Paris kan man gøre det med en sejltur på Seinen, også en aftentur er en smuk oplevelse, hvor der vil være lys på de fleste bygninger og attraktioner. De fleste ture tager en time, og vil tage én forbi flere af de større seværdigheder i Paris, og under nogle af de mest kendte broer, som Pont Neuf (den ældste bro i Paris), Pont Alexandre III (den mest udsmykkede bro i Paris) og Pont des Arts (Kærlighedsbroen), hvor turister erklærer deres evige kærlighed til hinanden ved at placere en hængelås på broens rækværk, for herefter at smide nøglen i vandet.


I den nordlige del af Paris ligger området Montmartre, et område, som i alle år har tiltrukket kunstnere, og hvor man, på Place du Tertre, vil kunne opleve flere af dem i aktion, både de talentfulde og de mindre talentfulde. Monmartre er det højeste punkt i Paris, beliggende på en bakke, og på toppen af bakken finder man den meget smukke kirke Sacre Cæur, hvorfra der er en enestående udsigt udover Paris.


Er man i Paris i mere end bare et par dage, så skal man gøre sig selv den tjeneste, at besøge Versailles Slottet, som ligger ca. 20 km udenfor Paris. Slottet er et af de mest ekstravagante og smukke slotte i verden, og blev opført af Solkongen Ludvig d. 14, som startede byggeriet i 1661, og slottet stod færdigt i 1682. Slottet kan både nydes indenfra og udefra, og begge oplevelser er lige imponerende.


Og er der børn eller barnlige sjæle med på turen, så er en tur til Disneyland Paris et oplagt valg til en dagtur. Forlystelsesparken ligger ca. 30 km øst for Paris, det er muligt at komme dertil med tog, og stationen, som man skal af ved, ligger kun et par minutters gang fra hovedindgangen til Disneyland. Parken er delt op i 5 lande, med hvert deres tema. Der er rigelig med forlystelser, shows og butikker til, at man kan bruge minimum en hel dag derude. Mange vil nok synes, at der som minimum skal 2 dage til, men det kan lade sig gøre på en.


Shopping

I Paris er der masser af muligheder for at få sit shoppegen udfordret. Både i de store varehuse, som eksempelvis Galeries LaFayette og Printemps, men også i små special butikker i de mindre gader, måske i området omkring Les Halles og Monmartre. Langs de store boulevarder, som Rue Saint Germain, Rue Saint Honoré og naturligvis Champs Elysees, vil man også finde et utal af butikker, både alle de store highstreet mærker, men også de mere eksklusive mærker. For i Paris har alle de store designere som Chanel, Saint Laurent, Dior, Gaultier og Louis Vuitton narturligvis deres egen boutique, og ofte er den i flere etager.


Holder man mere af at snuse rundt på et loppemarked, så ligger verdens, efter sigende, største og ældste loppemarked i Paris. Loppemarkedet er beliggende ved Clignancourt, Marché aux Puces de Saint-Ouen (18. arrondissement) og bliver besøgt af op til 150.000 mennesker hver weekend.


Spisesteder

Mange forbinder Paris med mad og vin, og det franske køkken, som noget af det bedste i verden. Det er ikke billigt at gå ud og spise i Paris, men man får, som regel, også en god oplevelse for pengene.


Flere bistroer og restauranter kan godt have tilbud på en fast, ofte 3 retters, menu, og det er altid en god ide at reservere bord på forhånd.


Områder

Siden 1860 har Paris været opdelt i 20 arrondissementer (bydele). Montmartre og Sacre Cæur er beliggende helt ude i 18. arrondissement, og, som tidligere skrevet, bestemt et besøg værd, men ellers, så ligger de fleste og vigtigste seværdigheder i de lavere arrondissementer. Eiffeltårnet i 7. arrondissement, Champs Elysees og Triumfbuen i 8. arrondissement. Det charmerende Le Marais kvarter ligger nord for Seinen, og breder sig over både 3. og 4. arrondissement, gå en tur rundt på den smukke, smukke Place de Voges, og nyd ellers bare den specielle stemning, der er i området.


Katedralen Notre Dame ligger også i det 4. arrondissement, og ikke langt derfra i 5. og 6. arrondissement, ved den venstre bred af Seinen, finder man Latinerkvartereet, hvor der er et stort udvalg af hoteller.


For mange er det et attraktivt område at bo i, da man er i en god afstand til de fleste attraktioner, bus & Metro, og også er et område med mange restauranter og parker, som Jardin du Luxembourg, hvor man kan sætte sig ned og nyde livet i en af de mange stole, der altid er placeret rundt i de parisiske parker.


På den højre bred af Seinen ligger 1. arrondissement, hvor man finder Louvre, Les Halles og Jardin de Tuileries. Les Halles var oprindeligt en markedsplads, hvor der senere blev opført haller til at huse markedet, men disse blev lukket og ryddet i 1969, og der ligger nu et underjordisk indkøbscenter på stedet.


Transport

Som de fleste storbyer, så opleves Paris bedst til fods. Men melder trætheden sig, skal man til et af de yderste arrondissementer eller vælger man at tage offentlig transport ud og gå hjem, så har Paris et meget velfungerende net af offentlig transport, både hvad angår bus, metro og regional tog (RER).


Metroen har 303 stationer og 16 forskellige linier i centrum af Paris, og RER toget kører både i centrum, og er også det tog, som kører ud til de parisiske forstæder, bl.a. til Disneyland og Versailles Slottet.