Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I PRAG

PRG

PRAG

Tjekkiets hovedstad og største by, Prag, byder på hoteller, hostels, spa- og luksus hoteller for enhver smag.


Det er i Staré Mesto, Prags gamle bydel, at størstedelen af de udenlandske gæster overnatter, en bydel med mange historiske seværdigheder. I denne pulserende del af byen, finder man et stort udbud af billige og gode hoteller, og her bor man helt tæt på de mange attraktioner, butikker og restauranter. Samtidig er man omgivet af smuk arkitektur.


Prag ligger smukt ved floden Vltava, og er fuld af historiske bygninger og seværdigheder. Staromestske Namesti er Prags gamle bytorv i Staré Mesto. I Prag kan man ikke undgå at se den berømte Karlsbro, der forbinder den gamle by i øst med Malá Strana på den anden side. Karlsbroen er en betagende, 516 meter lang, og 650 år gammel stenbro. Med sine 30 helgenstatuer, hvælvinger, tårne og udsmykninger, er broen noget af et tilløbsstykke. Gå en tur langs broen og nyd udsigten over Vltava floden, og bydelene på begge sider af broen.


Malá Strana, på den anden side af Karlsbroen, er en roligere del af Prag, sammenlignet med den gamle bydel. Her finder man smukke restaurerede bygninger, hyggelige gader med små, autentiske spisesteder, parker, museer og meget mere. Der er rigtig mange muligheder for hotelovernatning i Malá Strana, både på små hostels og store hoteller. Her bor man mere roligt, men er stadig kun ca. 20 minutters gang fra den Gamle By.


Prag har også den nye bydel, Nové Mesto, hvor der er nye butikker, teatre, museer, broget byliv og mange spisesteder. Herudover finder man Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti), som er bydelens knudepunkt og udgangspunkt for Prags primære shoppingområde. Her ligger også Nationalmuseet, hvor selve bygningen, med sin Neo-renæssance stil, er en attraktion i sig selv. I Nové Mesto kan du også besøge Prags Statsopera, hvortil man kun får adgang, ved at bestille billet til en af de klassiske operetter af høj klasse.


Uanset om formålet er en romantisk weekend, en ferie med hele familien eller en miniferie med vennerne, kan du her finde det helt rigtige hotel til dit ophold i Prag.


Udvalgte hoteller i Prag

Tips til dit ophold i Prag

Mad og drikke i Prag

Det er generelt billigt, at spise på restaurant i Prag, men prisniveauet er naturligvis ofte lidt højere i de mest turistprægede områder. Det er oplagt at smage det verdensberømte tjekkiske øl under besøget i Prag. Den nok mest kendte øl er den lyse Pilsner Urquell, som eksporteres til hele verden.


Der findes også flere mikrobryggerier i Prag, hvor man kan opleve brygprocessen, og smage på de våde varer sammen med et tjekkisk måltid mad.


Seværdigheder og attraktioner i Prag

Prag Slot eller Prag Borg, er et pompøst byggeri med masser af historie, og er i dag Tjekkiets politiske centrum, hvor landets præsident bor og arbejder. Borgen er et must for de fleste turister, og der er mange højdepunkter, så det kan godt betale sig, at sætte god tid af til besøget. Du kan besøge det gamle kongeslot med tårne, store sale og det gamle bibliotek, gå en tur i en af smukke haver og besøge den imponerende St. Vitus katedral eller Legetøjsmuseet – alt sammen inden for borgens område.


Prags Astronomiske ur samler store mængder turister. Det populære ur finder man, på et gotisk spir, på facaden af det gamle rådhus i Staré Mesto. Ved hvert timeslag mellem kl. 9-21, udløses et spil med bevægelige figurer, der udspiller en fin historie om det jordiske liv.


Shopping i Prag

Prag byder på store internationale butikker og indkøbscentre, hvor prisniveauet ligger på omkring det samme som i Danmark. Køber du tjekkiske varer, vil de dog ofte være en hel del billigere. Typiske tjekkiske varer, der kan købes billigt i god kvalitet, er glas, trælegetøj og naturligvis øl.


Prag byder også på mange typer af markeder, og især deres julemarkeder, fra slutningen af november, er et besøg værd. Her er der flere hyggelige julemarkeder inden for kort afstand, f.eks. på Rådhuspladsen, hvor det store juletræ, de lokale kor-optrædener og mulighed for at handle julegaverne, vil bringe de fleste i julestemning.


Andre populære bydele i Prag

Bydelene Smíchov og Andel sydvest for Prags gamle bydel, er børnevenlige områder med mange lejlighedshoteller, og populære for deres lidt roligere omgivelser, rimelige priser, og samtidig med en central beliggenhed kun 15-30 minutters gang fra den gamle by.


Josefov er den jødiske bydel i Prag, hvor man finder spændende arkitektur i Jugendstil, og hvor man kan besøge den jødiske kirkegård, de gamle synagoger og studere den jødiske historie i Prag. Her ligger mange fine hoteller, som det skønne Four Seasons Hotel Prague med en fantastisk udsigt over floden. Det er især oplagt til en romantisk ferie, men er også populært hos familier.


Josefov ligger ud til floden Vltavas højre bred, og er omgivet af Staré Mesto, så man er kun 0.5 km fra Den Gamle Rådhusplads.


Hradcany er slots distriktet, der ligger på et højdedrag vest for floden Vltava, og er det område, hvor Prags Borg ligger. Her ligger mange, fint udsmykkede hoteller, hvor man fra nogle har udsigt over borgen og floden. Herfra er der kun ca. 15 minutters gang til Karlsbroen.


Vinohrady ligger sydøst for centrum af den gamle bydel i Prag, og byder på varierede kulinariske områder. Vinohrady er kendt for rigtig mange gode kaffebarer, et hav af gode restauranter med mad fra hele verden, bryggerier og vinbutikker.