Hoteller. Overnatning. Hotel.dk

HOTELLER I ROM

ROM

Rom

Med mere end 15 millioner besøgende om året, er Rom en af Europas mest besøgte storbyer. Og der er også meget at komme efter i Rom, med tilnavnet 'Den Evige Stad', for her ligger nogle af de største seværdigheder, som perler på en snor.


Og netop det, at det historiske centrum ikke breder sig over så stort et arealt, gør, at det er en meget overskuelig by at gå på sightseeing i, og meget kan klares til fods.


Rom er inddelt i 22 Rioni eller bydele, men modsat mange andre storbyer, så er det dog ikke helt klart i Rom, hvor grænserne præcis går. Men nogle af de vigtige bydele omkring det historiske centrum er Monti, Prati og Traversere.


Vatikanet er en separat stat, placeret midt inde i Rom. Med sine ca. 800 indbyggere og et areal på 440.000 kvadratmeter er det verdens mindste stat. Vatikanets overhoved er paven, og staten har sin egen hær, postvæsen og penge.


Hotellerne i det historiske centrum er ofte indrettet i gamle byhuse, og er derfor ikke særlig store. Mange vælger derfor et hotel i et af områderne lige omkring.


Udvalgte hoteller i Rom

Tips til dit ophold i Rom

Områder og Seværdigheder

Ved Vatikanet ligger Peterskirke, verdens største kirke, der er Paven og den katolske kirkes hovedsæde. Opførelsen af denne imponerende bygning, blev påbegyndt i 1506 og først afsluttet og indviet i 1626. Kirken er 136 meter høj inklusiv kuppel, og her er det muligt at komme op via en smal trappe og 330 trin, men det er anstrengelserne værd, for herfra er der den mest fantastiske udsigt udover Vatikanet og Rom. Tæt på Peterskirken ligger Vatikanmuseet, som rummer det Sixtinske Kapel, hvor man kan opleve Michelangelos verdensberømte fresker, som man ikke må gå glip af.


Ved Roms antikke centrum ligger blandt andet Colosseum og Forum Romanum. Opførelsen af Amfiteateret Colosseum påbegyndte mellem år 70 og 72 e.Kr., dog under et andet navn. Først i middelalderen blev det omdøbt til Colosseum. Stedet blev blandt brugt til gladiatorkampe og kunne rumme 55.000 tilskuere. Colosseum har igennem tiden haft en hård skæbne og været ramt af flere jordskælv, der er medvirken til, at kun den nordlige halvdel i dag står intakt.


Romerrigets storhed kan fornemmes i ruinerne, når man besøger Forum Romanum, som var den centrale plads i antikkens Rom. Her var triumfbuer, templer, basilicaer og Via Sacra (Den Hellige Vej), hvis brolægning kan spores helt tilbage til år 550 f.Kr.


Den nok smukkeste og bredeste trappe i verden, finder man i Rom, nemlig Den Spanske Trappe. Her hænger de lokale ud eller bruger trappen som mødested, og for turisterne er den oplagt til at nyde et velfortjent hvil på, inden turen går videre rundt i Roms gader.


Og måske videre til Trevi Fontænen, det smukke barok springvand, som turisterne flokkes om, både for at få et billede af det smukke syn, men også for at kaste en mønt i fontænen, som siges at sikre, at man kommer tilbage til Rom. Midt i Roms historiske centrum ligger Pantheon. Det runde tempel er den bedst bevarede antikke bygning i Rom. Templet er et unikt stykke bygningsværk, perfekt proportioneret og med en kuppel, hvori der er en 9 meter stor åbning, som er den eneste lyskilde i Pantheon.


Nyd også de mange charmerende pladser og torve, hvor en af de mest populære er Piazza Navona, som er udsmykket med 3 fontæner. Her finder man mange caféer, restauranter og vinbarer, og pladsen er også hjemsted for byens kunstnere, som sælger ud af deres værker.


Shopping

I Rom er det ikke attraktivt at handle i storcentre, og der er da også kun ca. en håndfuld at finde i byen. Derimod er byen spækket med små special- og design butikker.


En af de mest eftertragtede shoppinggader er Via Dei Condotti, som starter ved Piazza di spagna, lige ved den Spanske Trappe. Her ligger de eksklusive butikker på rad og række, og er med til at gøre Rom til en international modemetropol.


Ønsker man at shoppe i de lidt mere 'forbrugervenlige' butikker, så vil Via del Corso være et godt valg. Men søg også ned ad de små gader og stræder, hvor man også vil finde mange små spændende butikker. Og på mange af torvene og pladserne, vil der være markedspladser med både vintage og billigere varer.


Spisesteder

Rom er fyldt med gode og stemningsfulde restauranter, som næsten gør det overvældende overhovedet, at skulle udvælge en, blandt det store udvalg.


Flere områder har deres egne specialiteter, og det kan være en god ide, at undgå en restaurant midt på en af de store pladser, eller lige ved en af de store seværdigheder, da priserne her ofte lige er skruet en tand op, og kvaliteten måske ikke svarer helt overens med prisen. Søg derfor lidt væk, ofte ikke mere end 50-100 meter, hvor man nok også vil opleve det mere autentiske romerske køkken.


Transport

I Rom kan man vælge imellem tog, bus, metro og sporvogne, og den offentlige transport fungerer faktisk helt fint.


Har man ikke bare brug for en enkelt billet, vil der være mulighed for at købe både heldags-, 3-dags og 7-dags billetter.


I Det Historiske Centrum er det dog oftest nemmest at nå seværdighederne til fods.